Bilim-Teknoloji

'Süper tayfun' uzaydan görüntülendi

Batı Pasifik Okyanusu'nda etkili olan 'süper tayfun' Maysak, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan görüntülendi. Tayfun, saatte 260 km hıza erişen rüzgârlarıyla Filipinleri tehdit etmeye devam ediyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Süper tayfun Maysak ilerleyen günlerde Filipinler'i tehdit etmeye başlayacak. [Fotoğraf: Samantha Cristoforetti/Twitter]

uluslararası uzay istasyonu'nda görev yapan italyan astronot samantha cristoforetti, pasifik'teki 11 bin nüfuslu yap adası'nı vuran süper tayfun maysak'ı yakın çekim fotoğraflamayı başardı.

batı pafisik'te tayfunlar mayıs ayından ekim ayına kadar sürerken, maysak'ın nisan'dan önce ortaya çıkması bilim insanlarını da şaşırttı. 4 nisan'da filipinlerin kuzeyine ilerlemesi beklenen tayfunun, soğuk okyanus sularına rastladıkça zayıflaması beklenirken, sele neden olabileceği uyarısı yapıldı.

bilim insanları okyanus koşullarının tayfunu kısa zamanda yok edecek şekilde değişmeyeceğini belirtti. filipinler en son iki yıl önce yıkıcı haiyan tayfunu nedeniyle ağır zarar görmüştü.

cristoforetti, yap adası üzerinde ilerlediği esnada tayfunun yakın çekim görüntüsünü elde etti. fotoğraflarda tayfunun güçlü fırtınaları ve yağmurla çevrelenen gözü de net bir şekilde görülebiliyor.

[[Fotoğraf: Samantha Cristoforetti/Twitter]]

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;