Çözüm süreci

'Süreç sekteye uğratılmak isteniyor'

Abdullah Öcalan’ın sorgu görüntülerini Al Jazeera’ye değerlendiren BDP’li Pervin Buldan, görüntülerin montajlandığını söyledi. Buldan’a göre görüntüleri sızdıranlar süreci sekteye uğratmak isteyenler.

Haberin Öne Çıkanları

Öcalan'ın sorgu görüntüleri

BDP'den değerlendirme

Pervin Buldan [Fotoğraf: AA / Arşiv]

işçi partisi tarafından basına dağıtılan abdullah öcalan’ın sorgu görüntülerine bdp’den ilk tepki geldi. haftasonu imralı’da abdullah öcalan ile görüşmeye hazırlanan bdp grup başkan vekili pervin buldan, "görüntüler, süreci bozmak isteyenlerin elinden çıktı" yorumunda bulundu.

al jazeera’nin sorularını yanıtlayan buldan, görüntülerin montajlanarak servis edildiğini söyledi:

“her kimse elinde kaset, belge, ses kaydı varsa hiç kes-yapıştır yapmadan her şeyi net olarak açıklar. sayın öcalan, uluslararası bir komployla getirilişinden beri 'sadece türkiye’de değil ortadoğu’da da değişimden, demokratikleşmeden bahsediyoruz' dedi. bu tür ses kayıtlarını kırparak keserek alıp servis etmek çok hoş şeyler değil.”

'amaç çözüm sürecini sekteye uğratmak'

görüntüleri servis edenlerin amacının abdullah öcalan’ı itibarsızlaştırmak olduğunu da belirten buldan, çözüm sürecinin sekteye uğratılmak istendiğini öne sürdü.

“başından beri süreci sekteye uğratmak isteyen bir kesim var. biliyoruz ki bu tür barış süreçlerinde provokasyonlar yapılıyor, insanlar öldürülüyor. 17 aralık operasyonlarıyla birlikte biz sürecin sekteye uğratılmak istendiğinin farkına vardık. hırsızlıklar, yolsuzluklar çıktı ama süreç de sekteye uğratılmak istendi. bu görüntüler de süreç ile alâkalı bir şey, arkasındaki güçler kimler, belki çok fazla yorum yapamayız ama süreci bozmak isteyenler.”

öcalan görüntüleri değerlendirecek

haftasonu abdullah öcalan ile görüşmek üzere imralı’ya gitmesi beklenen heyette yer alan buldan, görüşmenin henüz kesinleşmediğini ancak yapılması durumunda konunun gündeme geleceğini söyledi. buldan, “haber kanallarından izlemiştir. kendisi konuyu gündeme getirebilir. zaten bu görüşmede kendisi 15 şubat uluslararası komployla türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj verecektir” dedi.

işçi partisi tarafından kamuoyuyla paylaşılan görüntülerin öcalan'ın türkiye'ye getirildiği 1999 yılındaki sorgusuna ait olduğu iddia ediliyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;