Suriye'de iç savaş

'Suriye, Karabağ, Ukrayna' görüşmesi

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bölgesel sorunların çözümü hakkında konuştuğu bildirildi.

beyaz saray, başkan obama ve putin’in yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

açıklamada, “obama, putin’in azerbaycan ve ermenistan başkanlarıyla yapacağı görüşme öncesinde, iki ülke arasında yaşanan dağlık karabağ sorununun çözümü hakkında konuştu” ifadesine yer verildi.

abd’nin, azerbaycan ve ermenistan arasında yaşanan dağlık karabağ sorununun çözümü için rusya ve fransa ile çalışmaya hazır olduğu belirtildi.

iki liderin yaptığı görüşmede suriye konusunun da ele alındığı belirtilerek, başkan obama’nın, putin’e suriye rejiminin çatışmaların durdurulması anlaşmasına uymaması hakkında duyduğu kaygıyı dile getirdiği bildirildi.

açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“obama, rusya’nın suriye rejimine baskı yapmasını ve bu sayede suriye'de kalıcı bir şekilde rejimin sivillere saldırılarının sonlanmasının öneminden bahsetti ve bunun suriye’de taraflar arasında varılan çatışmaların durdurulması anlaşmasının esaslarından biri olduğunu hatırlattı.”

liderlerin suriye’de terör örgütü daeş ve el-nusra’yı ortadan kaldırmak konusundaki çabaların devam etmesi yönünde mutabık kaldıkları kaydedilen açıklamada, görüşmede, suriye’de siyasal geçiş arayışları ve kuşatma altındaki bölgelere yardımların ulaşımı konularının da ele alındığı belirtildi.

açıklamada, ukrayna konusunda ise başkan obama’nın, putin’e ukrayna’nın doğu kısmındaki çatışmaların artmasını engellemesi ve minsk anlaşmasının gereklerini yerine getirmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;