Suriye'de iç savaş

Suriye rejimi yine okul vurdu

Suriye’de Esed rejimine bağlı savaş uçakları Halep’te bir hafta içerisinde ikinci kez okula hava saldırısında bulundu. Saad Ensari İlkokulu’nu hedef alan saldırıda 3’ü çocuk, 3’ü öğretmen 13 sivil öldü.

Esed rejimi Pazartesi günü de Halep'te başka bir okula saldırmıştı. [Fotoğraf: AFP-Arşiv]

suriye muhalif ve devrimci güçler ulusal koalisyonu (smdk), halep eğitim ve öğretim müdürlüğü’nün, saldırılarda okul ve sivil yerleşim birimlerinin hedef alınması nedeniyle okulları bir hafta süreyle tatil ettiğini bildirdi.

suriye rejimi, pazartesi günü halep'te muhaliflerin denetimindeki ensari bölgesinde bir ilkokula düzenlediği hava saldırısında aralarında beş çocuğun bulunduğu dokuz kişiyi öldürmüştü. saldırıda en az 30 kişi de yaralanmıştı.

pazar yerine saldırı: 25 ölü

suriye rejimine ait bir savaş uçağı, 11 nisan’da ülkenin kuzeyindeki halep'te muhaliflerin kontrolündeki ma'adi bölgesindeki pazar yerine 'vakum bombasıyla' saldırı düzenlemişti.

kalabalığın yoğun olduğu bir zamanda düzenlenen saldırıda 25 sivil hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. saldırıda ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor.

hastane kaynaklarına göre, saldırıda yaralananların büyük kısmının durumu ağır. çok sayıda işyeri ve araç da kullanılamaz hale gelmişti.

ma'adi 'eski halep' diye bilinen ve halep kalesi'nin de olduğu bir semt. burada son beş gündür muhaliflerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

suriye müftüsü'nün açıklamaları

esed yönetimine bağlı suriye müftüsü ahmed hassun, rejim yetkililerine çağrısında, ‘size roket fırlatılan her noktaya, orada kimin olduğuna bakmaksızın vurun, siviller dahi olsa. siviller söz konusu bölgeleri terk etmeli’ demişti.

esed güçlerinin kentin çevre bölgelerine yönelik hava saldırıları sürüyor. bab kanserin mahallesi'ni karadan atılan füzeyle vuran rejim güçleri; balid, selahaddin, beyada, merce, şeyh lutfi, duveyr zeytun ve başköy çevrelerini havadan bombaladı. saldırılarda birçok sivil hayatını kaybetti.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;