Suriye'de iç savaş

Suriye sınırına yeni duvar

Yılda 100 binden fazla insanın kaçak geçmeye çalışırken yakalandığı Hatay’ın Yayladağ ilçesindeki Suriye sınırına beton duvar örme işlemi başladı. Daha önce de Reyhanlı ilçesine 10 kilometrelik bir duvar örülmüştü.

izinsiz geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerine sıklıkla rastlanan suriye sınırındaki hatay'ın yayladağı ilçesinde güvenlik önlemleri artırılıyor. yılda 100 binden fazla izinsiz geçiş girişimi tespit edilen, 4 bine yakın da kaçak hayvan ele geçirilen suriye'nin idlib ve lazkiye kentlerine komşu ilçede devreye sokulacak önlemlerden biri de "güvenlik duvarı" olacak.

yaklaşık 1 yıl önce yapımına başlanan hendek ile "akordiyon duvar" çalışmalarında reyhanlı ilçesinde 10 kilometrelik alan tamamlandı. yayladağ’da aşağı pulluyazı mahallesi tarafındaki "akordiyon duvar"ın yapım çalışmaları ise devam ediyor. hatay valiliği ve 2. hudut alay komutanlığı koordinesinde ihale aşaması tamamlanan betonsetler için ilk kazma vuruldu.

görentaş mahallesi sınırlarından başlayacak 4 metre yüksekliğindeki 7 tonluk beton setlerin 500 metrelik kısmı bitirildi. altınözü ilçesi sınırlarını da içine alacak şekilde inşa edilen güvenlik duvarı, 10 kilometre olacak.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;