IŞİD

Suriye sınırında gerginlik

Suriye'nin Kobani bölgesine yönelik IŞİD' saldırılarından kaçanların Türkiye sınırında bekletilmelerini protesto eden göstericilere güvenlik güçleri müdahale etti.

işid'in saldırılarından kaçanlar şanlıurfa’nın suruç ilçesi dikmetaş köyü sınırına geldi ancak türkiye'ye alınmadı. bu durumu protesto eden göstericileri asker ve polis biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.

 başbakan ahmet davutoğlu da 18 eylül perşembe günü türkiye sınırında bekleyen suriyelilerle ilgili sınır boylarındaki valilere talimat verildiğini ve bu aşamada öncelikli hedefin bu kişileri suriye sınırı içinde tutarak yardım ulaştırmak olduğunu söylemişti. 

demirtaş'tan açıklama

hdp lideri selahaddin demirtaş da işid’e karşı cephede savunma çağrısı yaptı.

demirtaş, “mademki uluslararası güçler ve türkiye bu kadar sessiz kalıyorsa, türk'üyle kürt'üyle alevi'siyle sünni'siyle gençler gidip kobani‘de işid barbarlığına karşı direnebilmelidir. açıkça bu çağrıyı yapıyorum. bu aynı zamanda bir insanlık borcudur” dedi.

kaynak: dha

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;