IŞİD

Suriye-Türkiye sınırında yeni önlemler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), askeri sevkiyat yaptığı Kilis sınır hattına giden yollarda güvenlik önlemlerini artırdı, sınır hattında kum torbalarından mevzi oluşturdu.

TSK, Kilis'te Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan IŞİD mensubu 8 yabancı uyruklu kişinin yakalandığını duyurmuştu. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

aanadolu ajansı’na yetkililere dayandırdığı habere göre, sınır hattına konuşlandırılan tanklar, hava savunma sistemleri ve zırhlı muharebe araçları pozisyonlarını koruyor. kilis kent merkezi ve elbeyli ilçesi sınır hattı boyunca sakinlik gözleniyor. hudut boyunca önlemlerini sürdüren askerler dürbünle çevreyi gözetliyor. sınır hattına ise büyük kum torbalarından mevzi oluşturuldu. 

merkeze bağlı keferhem, arpakesmez, elbeyli ilçesine bağlı inanlı, ardıçlı köylerinin yanı sıra sınır hattına giden tüm yollarda güvenlik önlemleri artırılmış durumda. jandarma ve sınır birlikleri, şüpheli araçları durduruyor ve içindekilerin kimlik kontrolünü yapıyor.

2014 yılında işid’in azez'e bağlı düden, ideli ile karamezre köylerine yönelik saldırılarından kaçarak türkiye sınırına çok yakın bölgeye gelen ve kilis'ten gönderilen çadırlarda barınan bir grup türkmen aile ise yaşamlarını burada sürdürüyor.

4 temmuz 2015 tarihinde ise genelkurmay, kilis'te türkiye'den suriye'ye geçmeye çalışan işid mensubu 8 yabancı uyruklu kişinin yakalandığını duyurmuştu. yakalananlardan biri çocuk ve tamamı yabancı uyruklu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;