Suriye'de iç savaş

Suriye'de 70 rejim askeri öldürüldü

Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib'in Cisr el Şuğur ilçesindeki Vatan Hastanesi kompleksinin kuşatmasını kırmaya çalışan 70 rejim askerini öldürdü.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Muhalifler Halep'te Esed rejimine karşı başlattığı operasyonlarda ilerleme kaydediyor. [Fotoğraf-AA]

muhalif yapılanmalardan sorumlu suriye genel devrim konseyi'nden yapılan açıklamada, cisr el şuğur ilçesinde muhaliflerin kuşatması altında bulunan vatan hastanesi çevresinde rejim güçleriyle muhalifler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

açıklamada muhaliflerin hastane kuşatmasını kırmaya çalışan hizbullah milislerinin de içinde bulunduğu 70 rejim askerini öldürdüğü ifade edildi.

muhaliflerin kafr, karkur ve freyk köylerinden cisr el şuğur'a doğru ilerlemeye çalışan esed güçlerine ait 4 tank ve çok sayıda askeri aracı imha ettiği belirtilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının söz konusu hastane çevresini yoğun şekilde bombaladığı duyuruldu.

muhaliflerin, rejime bağlı güçleri hastane çevresinden geri püskürterek ilçe çevresinde bulunan dibis askeri kontrol noktasının denetimini sağladığı da kaydedildi.

ahraru'ş şam, aksa askerleri (cundu'l-aksa), sunne ordusu (ceyşu's-sunne), feyleku'ş-şam ve hak tugayı (livau'l-hak), nusra cephesi gibi grupların, fetih ordusu (ceyş'ul fetih) adı altında nisan ayında idlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu idlib kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

kent merkezinden kaçan 250 civarında esed kuvveti ise şehrin çevresinde yer alan ve 4 yıldır askeri karargâh olarak kullanılan vatan hastanesi kompleksine sığınmıştı.

suriye devrim şehitleri veritabanı'nın kayıtlarına göre, idlib ve kırsalında olayların başladığı mart 2011'den bu yana en az 14 bin kişi hayatını kaybetti.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;