Suriye'de iç savaş

Suriye'de bombardıman: 110 ölü

Suriye rejimine ait savaş uçakları Şam’ın dış semti Duma’da pazar yerini bombaladı. Çoğu sivil en az 110 kişi öldü. 300 yaralı var.

[ARŞİV]

suriye rejimine ait savaş uçakları pazar günü muhaliflerin elinde bulunan şam’ın kuzeydoğusundaki dış semti duma’da pazar yerini bombaladı. suriye insan hakları gözlemevi çoğu sivil en az 110 kişinin öldüğünü, 300 de yaralı olduğunu açıkladı.

reuters'a bilgi veren rejim ordusundan bir kaynak, hava kuvvetlerinin duma ve harasta yakınlarında muhalif grupları hedef alan operasyonlar düzenlediğini söyledi.

yerel görgü tanıkları, ölümlerin daha çok ilk bombardımanın ardından enkaz altındakileri çıkarmak için toplanan kalabalığın tekrar bombalanması neticesinde gerçekleştiğini söylüyor.

muhalifler saldırı sonrası kaydedilen görüntüleri sosyal medyada yayınladı.

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;