Suriye'de iç savaş

Suriye'de IŞİD Türkmenlerle çatıştı

Çatışma sesleri, Gaziantep'in Çobanbey Köyü'nden duyuldu. Al Jazeera Türk'e konuşan Türkmen birliğinin komutanı Caviş, Irak-Şam İslam Devleti birliklerini püskürttüklerini söyledi.

Konular: Suriye, Ortadoğu

Haberin Öne Çıkanları

'Dört kaybımız var'

'Büyük kayıplar verdirdik'

'12 aracı imha ettik'

Tuğgeneral Muntasır Muhammet Celal Caviş, Türkmen 1.Fetih Tümeni'nin komutanı. [Mustafa Değirmenci/ Al Jazeera]

suriye'de son zamanlarda muhalif gruplar ve çoğu suriye dışından gelen savaşçılardan oluşan irak-şam islam devleti (işid) örgütü arasındaki çatışmalara bir yenisi eklendi. işid birlikleri, türkiye sınırına yakın bir bölgede türkmenlerin yaşadığı bir köyü bastı. gelen ilk bilgilere göre 1.fetih tümeni'ne bağlı türkmen birliği, iki koldan saldıran işid birliklerini püskürttü. 

al jazeera türk'e konuşan 1.fetih tümeni komutanı tuğgeneral muntasır muhammet celal caviş, kendilerine saldıran birliğin yaklaşık 300 kişiden oluştuğunu ve karşı tarafa büyük kayıplar verdirdiklerini söyledi. 

caviş çatışmada kendilerinin ise dört kayıp verdiğini ve iki de yaralılarının olduğunu belirtti. 

gaziantep'in çobanbey köyü'nün birkaç kilometre güneyindeki sınır şeridinde meydana gelen çatışmanın sesi türk tarafından da duyuldu. 

suriyeli muhalifler, yabancı savaşçılardan oluşan işid'ın halka baskı ve işkence yaparak ülkede egemenlik kurmaya çalıştığını söylüyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;