Suriye

Suriye'de yeni ateşkes

Suriye'de rejim, Şam'ın doğusundaki Guta bölgesinde ve Lazkiye'nin kuzeyinde kısa süreli bir ateşkes uygulanacağını açıkladı. Rus basınına göre ateşkes, ABD ve Rusya'nın mutabakatı ile sağlandı.

Konular: Suriye, Ortadoğu

reuters'in haberine göre suriyeli askeri yetkililer, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere şam'ın doğusundaki guta bölgesinde 24, lazkiye'nin kuzeyinde ise 71 saatliğine ateşkes ilan edileceğini açıkladı. rus basını bu ateşkesin abd ve rusya'nın mutabakatı ile sağlandını ve halep'in de dahil olduğunu söyledi. suriye yönetiminden ateşkesin halep'i içereceğine dair bir açıklama gelmedi.

ateşkes ilan edilecek bölgelerde rejim ile özgür suriye ordusu arasında çatışmalar var. alınan uzun süreli ateşkes kararına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor.

muhalifler özellikle halep'te hava bombardımanının sürdüğünü perşembe günü halep'te bir doğum hastanesinin rejim ya da rus uçaklarınca vurulduğunu, rusya ise perşembe günü uçaklarının halep'te bir bombardıman yapmadığını açıkladı. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;