Suriye'de iç savaş

Suriye'de yine anlaşma yok

ABD'li yetkililer, Rusya ile Suriye'de çatışmaların durdurulması konusunda görüşmelerin başarısız olduğunu açıkladı.

[Fotoğraf: AFP]

afp'ye konuşan üst düzey abd'li bir yetkili, abd dışişleri bakanı john kerry ile rusya dışişleri bakanı sergey lavrov arasında çin'in hangzhou kentinde yürütülen görüşmeler sırasında iki ülke arasında görüş ayrılıklarının giderilemediğini söyledi. 

iki diplomat, g20 zirvesi vesilesiyle bulunduları çin'de suriye krizine çözüm bulmak için yeniden görüşmelere başlamıştı. 

pazar günü konuşan rusya dışişleri bakan yardımcısı sergei ryabkov da abd ile suriye konusunda anlaşmaya yakın olduklarını söylemişti. 

rus diplomat, “anlaşmaya yakınız. ancak diploması sanatı, tamamlanması için zaman gerektiriyor. anlaşmaya ne zaman varılacağını ya da ne zaman açıklanacağını size söyleyemem. görüşmelerin sonuca varmaması için bir sebep olmadığını düşünüyorum.” açıklamasını yapmıştı. 

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;