Türkiye

"Suriye'deki radikal gruplar Türkiye için büyük tehdit "

Cumhurbaşkanı Gül ,Suriye'de rejime karşı savaşan radikal grupların Türkiye için hayati bir konu ve güvenlik tehdidi olduğunu söyledi.Gül İslam dünyasını "mezhepçilik" konusunda uyardı.

cumhurbaşkanı abdullah gül suriye'deki iç savaş ortamının radikalizmi, bunun da terörizmi doğurduğunu söyledi. krizin uzun sürmesi halinde problemlerin "üstesinden gelinemeyecek" bir hal alacağı uyarısında bulundu. işte cumhurbaşkanı abdullah gül'ün bm genel kurul'u için bulunduğu amerika'dan verdiği mesajlar.  

"suriye'deki radikal gruplar türkiye için bir enfeksiyon"

"acımasız bir iç savaş başladığı zaman herkes herşeyi kendisine mübah görür.ve bu ortam uzadığı zaman aşırılık radikalizm kendisini terörizmde bulur.(el kaide gelmiş de bir yerde ofis açmış.her yerden adam getiriyorlar) gibi değil bu olay.intihar saldırıları 10-20 yıl sene öncesi söz konusu muydu? yoktu. bunlar bir hastalık.enfeksiyon. burada böyle bir hastalık yaratıldı.ne kadar uzun sürerse ,üstesinden gelinemeyecek problemler çıkacak.önce suriye için, sonra bölge için ve tüm dünya için. bu ortamlar olduğu süre içinde o ülkede bir grup mücadele ederken haksızlığa karşı kurulu düzene karşı giderek radikalleşir, giderek ekstremleşir.ondan sonra da onların arasından terörist diyebileceğimiz radikal gruplar çıkar.bizim için bu hayati bir konu ve büyük güvenlik tehdididir.bizi birinci derecede ilgilendiriyor ve onun için biz daha çok gayret sarfediyoruz."

"suriyeli kürtler bizim akrabamız" 

türkiye'nin pyd lideri salih müslim ile görüşmesine ilişkin bir soru üzerine de gül türkiye'nin yakınındaki gelişmeleri yakından izlediğini söyledi.

" bu görüşmeler elzemdir.sınırınızda oluyor. doğru yönlendirmek ve aklıselimi göstermek için doğaldır.nihayetinde bizim suriyeli kürtlere yönelik hiçbir zaman alerjimiz olmadı. doğrusu biz onları türkiye"nin akrabası olarak görüyoruz. bu ayrı ,ama törör bağlantısı içinde olanlar ayrı birşey. suriyeli kürtlerin hepsi aynı çatı altında değil biliyorsunuz.onun için biz orada herkesle ilgilenmek, herkesi takip etmek için temaslar kuruyoruz.

"sünni-şii çatışması bölge için büyük tuzak" 

"avrupa"nın ortaçağda yaşadığını islam dünyası şimdi yaşıyor.sünni bir lider diktatör olacak ,ses çıkarmayacaksın. ya da şii her türlü gaddarlığı yapacak,sadece şiilik adına onu tutacaksın.bunlar bir ilkelliğin göstergesi.bu büyük bir tuzak bütün ortadoğu bölgesi için.onun için liderliklerin rolu çok büyük.

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;