Suriye'de iç savaş

Suriye'den büyük kaçış sürüyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, yılın ilk 4 ayında 100 binden fazla Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Hatay'daki Cilvegözü Sınırı Kapısı da Öncüpınar gibi Suriye'den Türkiye'ye geçişler için kapatıldı. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

suriye'nin türkiye sınırına yakın bölgelerindeki halep, hama, humus, lazkiye ve idlib kentleri ile bağlı köy ve kasabalarda yaşayan halkın, çatışmalar nedeniyle ülkeden kaçışları devam ediyor.

kimi yaya olarak kimisi bulabildiği araçlarla yanlarına alabildikleri birkaç parça eşyayla cilvegözü sınır kapısı'na gelen suriyeliler, pasaport kontrollerinin ardından türkiye'ye alınıyor.
sınır kapısından giriş yapan suriyeliler arasında yaşlı, kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu gözleniyor.

öte yandan, türkiye'de barınan suriyeliler, kimi zaman çatışmaların azalmasıyla yeniden ülkelerinde yaşadıkları topraklara dönüyor.

iç savaşın başından bu yana suriye’den türkiye’ye kaçan sığınmacıların sayısı 700 bine ulaşmış durumda.

ülkedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken iç savaş şu ana kadar 162 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu.

DOSYA: SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

iç savaşın yok ettiği ülke

merkezi londra’da bulunan suriye insan hakları gözlemevi’nin açıkladığı yeni rapora göre, ülkede toplam ölü sayısı 162 bini geçerken, çatışmalarda 8 bin 607’si çocuk 53 bin 978 sivil hayatını kaybetti.

ülkede yaşanan şiddet ve ağır insani felakete rağmen cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlığı yapılıyor.

3 haziran’da yapılacak seçimde beşşar esed, işadamı hasan nuri ve hukukçu mahir haccar yarışacak.

esed'e rakip olan adaylar kamuoyunun yakından tanıdığı isimler değil.

suriye muhalefeti iç savaşın sürdüğü ülkede cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasına da büyük tepki gösteriyor.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;