Türkiye

Suriye'den Kilis'e ateş açıldı

Suriye sınırındaki Kilis'te askerlere sınırın diğer tarafından ateş açıldı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız: IŞİD'in etkin olduğu bölgeden, muhtemelen kaçakçıların açtığı ateş sonucu bir asker şehit oldu. Bir asker ise kayıp.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız [Fotoğraf: AA]

kilis'te sınır hattında bulunan şehit mehmet hudut karakolu'nda görevli ve ardıçlı köyü yakınlarında devriye gezen askerlerin üzerine işid'in etkin olduğu bölgeden açılan ateş sonucu yaralanan iki askerden biri hastanede şehit oldu.

kilis valisi süleyman tapsız hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldı. vali tapsız burada yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde şehit mehmet karakolu'nda görevli ve sınır hattındaki ardıçlı köyünde devriye gezen askerlere suriye'den türkiye'ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açıldığını ve bir askerin şehit, bir askerin de kayıp olduğunu söyledi:

"bugün saat 18.00 sıralarında şehit mehmet hudut karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerimize suriye tarafından türkiye'ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açılıyor ve çatışma çıkıyor. bir askerimiz maalesef şehit oldu, bir askerimiz de kayıp. bununla ilgili incelemelerde devam ediyor. bu bölge deaş'ın kontrolünde olan bir bölgedir. şu anda verebileceğim bilgi bunlar."

ak parti kilis milletvekili reşit polat, şehidin şanlıurfa nüfusuna kayıtlı yusuf beylem olduğunu söyledi.

yerel kaynaklar: grupta işid de vardı

al jazeera'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, askerlere saldıran grupta, sınırda faaliyet gösteren kaçakçıların yanı sıra işid mensupları da vardı. aynı kaynaklar kayıp olduğu açıklanan askerin saldırıyı gerçekleştirenler tarafından kaçırıldığını iddia etti.

yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, saat 20.00 civarı şehit mehmet hudut karakolu'na bağlı iki asker, hapse köyü yakınlarındaki dere kenarına terk edilmiş bir motosikleti fark etti. ne olduğuna bakmak için olay yerine giden iki askere ateş açıldı. askerlerden biri şehit olurken, yaralanan diğer asker saldıran grup tarafından kaçırıldı.

olayın ardından işid'in sınır ötesi hedefleri tanklarla yoğun topçu ateşi altına alındı. suriye tarafında üç farklı noktada yoğunlaşan operasyonda bugeydin köyü toplarla vuruluyor. ayrıca bölgenin üzerinde türk savaş uçakları geziyor.

genelkurmay: bir silah arkadaşımızla irtibatımız kesildi

genelkurmay başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"1 eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında kara kuvvetleri komutanlığı'na bağlı kilis şehit mehmet hudut karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın suriye tarafında deaş terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

kaybolan askere ilişkin genelkurmay, "ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir" ifadesini kullandı.

kaynak: dha, tsk.tr, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;