IŞİD

Suriye'den Suruç'a üç havan mermisi düştü

Suriye tarafından atılan üç havan mermisi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine düştü. Havan mermilerinden biri, bir eve isabet etti; üç kişi yaralandı.

Suriye'den atılan havan topu, evi kulanılamaz hale getirdi. [Fotoğraf: AA]

işid ile pyd'nin silahlı kanadı ypg arasında kobani'ye bağlı mersinbel köyünde de çatışmalar devam ediyor. çatışmaların yaşandığı bölgeden atıldığı değerlendirilen havan mermisi şanlıurfa'nın suruç'a bağlı alanyurt mahallesi'ndeki bir eve düştü. üç kişi yaralandı. yaralılar özel araçla suruç devlet hastanesi'ne kaldırıldı.

mahalle sakinleri de evlerini terk ederek yanlarına aldıkları bazı eşyalarla tavşanlı mahallesi'ne sığındı. çevrede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, mahallenin boşaltılması için kürtçe anons yaptı.

bu arada aynı bölgeden atıldığı değerlendiren havan mermileri karatepe ve mert ismail mahallelerindeki boş araziye düştü.

anadolu ajansı, atılan havan mermilerine sınır birliklerinin 'misliyle' karşılık verdiğini duyurdu.

çatışmalar akşam şiddetlendi

suriye’nin türkiye sınırındaki kürt bölgesi kobani’de, işid ile pkk'nın suriye kolu pyd'nin askeri kanadı ypg arasındaki çatışmalar akşam saatlerinde şiddetlendi. havan topu atılan kobani kent merkezinden dumanlar yükseliyor. patlama sesleri şanlıurfa’nın suruç ilçesinden de duyuldu. al jazeera muhabiri can hasasu'nun bölgeden aktardığı bilgilere göre, kobani'nin doğusundaki kazıka köyünde yoğun çatışmalar var. aynı bölgedeki, pyd eşbaşkanı salih müslim'in köyü şeran'da da şiddetli çatışma oluyor. alişer köyünden gelen işid militanları kobani yönündeki köylere doğru ilerlemeye de devam ediyor.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;