Suriye'de iç savaş

'Suriye'den Türk uçaklarına taciz'

Genelkurmay Başkanlığı Suriye füzelerinin devriye uçuşu yapan Türk savaş uçaklarına 17 dakika boyunca kilitlendiğini bildirdi.

Konular: Türkiye, Ortadoğu
Türkiye, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle 23 Mart'ta bir Suriye uçağını düşürmüştü. [AA]

genelkurmay başkanlığı'nın internet sitesinde günlük faaliyetlerle ilgili bilgi notunda, altı f-16 savaş uçağıyla türkiye-suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldığı belirtildi. 

genelkurmay, görevleri sırasında bu uçaklara 'suriye'de konuşlu füze sistemlerince toplam 17 dakika 16 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu' bildirdi. 

23 mart pazar günü türk hava sahasını yaklaşık 1 km ihlâl eden bir suriye uçağı uyarıların ardından bölgede devriye görevindeki türk f-16 uçağı tarafından vurulmuştu. isabet alan suriye uçağı hududun 1200 metre güneyinde ve suriye topraklarında yer alan keseb bölgesine düşmüştü.

genelkurmay başkanlığı bu olayın ardından türk savaş uçaklarının birçok kez benzer şekilde tacize uğradığını açıklamıştı.

kaynak: tsk

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;