Suriye'de iç savaş

Suriyeli muhalifler: Halep kuşatması kırıldı

Suriyeli muhalifler, 1 hafta süren çatışmalar sonucunda rejimin Halep'e uyguladığı kuşatmayı kırmayı başardıklarını açıkladı.

Halep'te muhalifler Topçu Akademisi'nde ele geçirdikleri bir tank ile. [Fotoğraf: Reuters]

suriye ulusal koalisyonu, 1 hafta süren şiddetli çatışmaların ardından, muhalif güçlerin rejimin halep'e uyguladığı kuşatmayı kırdığını duyurdu. ahrar üş şam da twitter'da paylaştığı mesajda şehrin güneybatısındaki ramussa bölgesinin muhaliflerin eline geçtiğini ve bu sayede "halep'e yolun açıldığını" belirtti. 

nusra cephesi'nin el kaide ile bağını koparmasından sonra şam'ın fethi ismini alan grup da halep merkezindeki muhalif savaşçıların, merkezin dışındakilerle buluşmayı başardığını duyurdu. grup, "kuşatmayı tam anlamıyla kırmak için kalan son mevzilerin kontrolünü ele geçirme konusunda çabalarımız sürüyor" açıklamasını da yaptı. 

rejim ve müttefikleri 17 temmuz'da muhaliflerin ikmâl için kullandığı son yolu da ele geçirerek kuşatma uygulamaya başlamış, kuşatılan bölgelerdeki yaklaşık 250 bin kişinin temel ihtiyaçlara erişimi tehlikeye girmişti. 

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;