Suriye'de iç savaş

Suriyeli muhalifler saldırıya geçti

Rejimin saldırılarına ortak bir operasyonla karşılık vereceklerini açıklayan Özgür Suriye Ordusu ile Ahrar-u Şam, bu açıklamanın hemen ardından Lazkiye'de rejime saldırı başlattı.

Operasyonda Faylak El Şam, Sultan Murat Tümeni ve Sukur-ul Cebel yanı sıra çok sayıda muhalif grup yer aldı. [Fotoğraf: AFP / Arşiv]

suriye’de 27 şubat’tan bu yana yürürlükte olan kırılgan ateşkes fiilen son buldu. ortak bir açıklama yapan özgür suriye ordusu (öso) ile ahrar-u şam grubu, rejimin ateşkes ihlallerini gerekçe göstererek yeni bir savaş operasyon masası kurduklarını açıkladı. muhalif gruplar, rejimin sivilleri hedef alması durumunda ‘güçlü bir karşılık’ vereceklerini açıkladı. bu açıklamanın hemen ardından da, muhalif gruplar, lazkiye'de rejim güçlerine saldırı başlattı.

rejimden humus'a hava saldırısı

suriye rejimine bağlı savaş uçakları ise, sabah saatlerinden itibaren humus'u bombalıyor. suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, bombardımanlarda 4 sivil hayatını kaybetti, ölü sayısı artabilir.

cenevre'den misilleme çağrısı

pazar günü internet üzerinden suriye’deki muhaliflere seslenen yüksek müzakere heyeti başkanı esad zubi, esed rejimini ateşkesi mevzi kazanmak için kullanmakla suçlamış, muhalifleri rejim saldırılarına cevap vermeye çağırmıştı.

ceyşul islam'ın (islam ordusu) siyasi lideri ve başmüzakereci muhammed alluş da muhaliflere suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarına cevap verme çağrısında bulunmuştu. "bu cevap saldırılarını artıran rejimin sivillere saldırmayı düşünmemesi için bir misilleme niteliğinde olmalı. bu, şiddeti tırmandırmaya yönelik bir çağrı değil, kendini savunmaya yönelik bir çağrı" demişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;