Suriye'de iç savaş

Suriyeli muhaliflerden 3. tur sinyali

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Rusya'nın, Suriye krizindeki tutumunu değiştirmesi durumunda düzenlenmesi muhtemel bir yeni Cenevre Konferansı'na katılmayı görüşebileceğini duyurdu.

Konular: Ortadoğu
SMDK sözcüsü Safi, Rusya'nın ikna edilmesi halinde Cenevre 3'ü konuşabileceklerini söyledi.

mısır’ın başkenti kahire’de yazılı bir açıklama yapan smdk sözcüsü louay safi, abd'nin suriye krizindeki tutumunu değiştirme konusunda rusya'yı ikna etmesini istedi.

smdk'nın rusya'dan, suriye krizine siyasi çözüm konusunda esed rejimine baskı yapmasını veya rejim üzerindeki uluslararası korumayı kaldırmasını istediğini aktaran safi, rusya'nın, siyasi çözüm konusunda ısrarlı tutumunu görmeleri halinde muhtemel bir cenevre-3 konferansı'na katılmayı tartışabileceklerini kaydetti.

safi ayrıca "ancak şu ana kadar, rusya'nın tutumunu değiştirme ihtimali zayıf görünüyor" ifadesine yer verdi.

suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi amacıyla birinci turu 22-31 ocak'ta yapılan cenevre-2 konferansı'nın ikinci tur görüşmeleri 10 şubat’ta isviçre'nin cenevre kentinde başlamış, 15 şubat’ta sonuç alınamadan sona ermişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;