Göç

Suriyeli mülteciye piyango vurdu

Paris’te bir Suriyeli mülteci 10 euroya aldığı kazı kazan biletinden 1 milyon euro kazandı. Parayla ev alan mülteci, şimdi ailesinin kalanını da Fransa’ya getirmek istiyor.

fransa’nın başkenti paris’te yaşayan 30 yaşındaki bir suriyeli mülteci, 10 euroya aldığı kazı kazan biletinden 1 milyon euro kazandı. 2011’den bu yana fransa’da olan mülteci, kazandığı ikramiyeyle ev aldı. şimdiki hedefleri; suriye’deki aile üyelerini fransa’ya getirmek, fransızca öğrenmek ve bir restoran açmak.

fransa’nın ulusal piyango şirketi, haziran ayında ikramiyesini alan mültecinin hikâyesini le parisien gazetesine doğrulayınca, haber kamuoyunun ilgisini çekti.

geçen ay da sahil güvenliğin kurtardığı senegalli bir göçmen, ispanya’daki yılbaşı çekilişinden 400 bin euro kazanmıştı. batan bir gemiden kurtulan ngame ismindeki mülteci, ispanya’ya ve vatandaşlarına teşekkür etmişti.

kaynak: ajanslar, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;