Motor sporları

Surtees hayatını kaybetti

Dünyanın tek Formula 1 ve motosiklet dünya şampiyonu John Surtees, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Konular: Spor, Formula 1

ailesi tarafından yapılan açıklamada, büyük britanyalı pilotun tedavi gördüğü londra'daki st. george's hastanesinde hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

surtees, motosiklet ve otomobil yarışlarında dünya şampiyonuluğu yaşayan tek sporcu olmuştu. 1956, 1958, 1959 ve 1960 yıllarında düzenlenen 500cc kategorisindeki dünya motosiklet şampiyonalarında zirvenin sahibi olan surtees, daha sonra alan değiştirerek otomobil yarışlarına katılmıştı.

büyük britanyalı pilot, formula 1'de 1964'te ferrari takımıyla bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşayarak spor dünyasında bir ilki gerçekleştirmişti.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;