Türkiye

Suruç saldırısına kınama yağdı

Suruç'ta 27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya kınama yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Akdoğan, saldırı için 'lanetliyorum' ifadesini kullandılar.

Konular: Türkiye

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, suruç'taki saldırının ardından barış ve özgürlük bayramı’nın 41. yıldönümü dolayısıyla bulunduğu kktc'de açıklama yaptı. erdoğan, “bu vahşeti işleyenleri şahsım olarak milletim adına lanetliyorum. terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. terör insanların huzuruna kasteden olaylar silsilesidir. buna karşı da mücadeleyi dünyanın her yerinde hep birlikte vermeye mecburuz. ölen 28 vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyorum. yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

"terörün dini yoktur, ırkı milleti yoktur, terörün vatanı yoktur ve teröre karşı uluslararası bir işbirliği içinde bu mücadelenin verilmesi gereği ortadadır" diyen cumhurbaşkanı, "bunu yıllardır hep söylüyoruz, ama söylemekle kalmayıp artık icraata geçmenin zamanı geldiğini de özellikle ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

kılıçdaroğlu'ndan kınama

suruç'taki bombalı saldırı sonrası twitter hesabından açıklama yapan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, "suruç'taki hain saldırı yüreklerimizi yaktı. gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısı tarifsiz... terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum!" ifadesini paylaştı.

‘ön şartsız lanetliyorum’

mhp genel başkanı devlet bahçeli de saldırıyı kınadı. bahçeli, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

kim olursa olsun, neye inanırsa inansın, hangi bahaneye sığınırsa sığınsın insan hayatına kasteden canileri ve terörist hedefleri tartışmasız, amasız ve önşartsız lanetliyorum.

terörle huzur arasında tarafsız ve yalıtılmış bir bölge olmadığını herkes görmeli, kabullenmelidir.

içişleri bakanlığı da bir açıklama yaparak "ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz" mesajını verdi.

başbakan yardımcısı yalçın akdoğan da twitter hesabından yaptığı açıklamada "türkiye'ye, milletimizin birlik ve bütünlüğüne, huzur ve barışa yönelen bu tür terörist saldırılar hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı. akdoğan saldırıyı "suruç'taki alçak saldırıyı ve insanlıktan nasibini almayan alçakları lanetliyorum" ifadeleriyle kınadı. suruç’taki gelişmelerle ilgili başbakanlık’ta, başbakanlık müsteşarı sayın kemal madenoğlu başkanlığında bir kriz masası kuruldu.

chp de suruç'a heyet gönderiyor. genel başkan kemal kılıçdaroğlu, saldırının tüm boyutlarıyla incelenmesi talimatını verdi. chp meclis grubu'nun koordinasyonunda heyet, genel başkan yardımcıları veli ağbaba, sezgin tanrıkulu ve gaziantep milletvekili mehmet şeker'den oluşturuldu. 

kalkınma bakanı ve diyarbakır milletvekili cevdet yılmaz da "kim yaparsa yapsın kime yaparsa yapsın, terörün asıl hedefi bu ülke ve barış içinde yaşamak isteyen 78 milyondur" açıklamasını yaptı. 

genelkurmay başkanlığı da suruç'taki terör saldırısını lanetledi. internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "bugün şanlıurfa ili suruç ilçesinde vuku bulan menfur terör saldırısını kınar, bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

ayrıca abd, ingiltere, fransa, almanya'nın dışişleri bakanları ve irak kürt bölgesel yönetimi'nden de saldırıyı kınayan açıklamalar geldi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;