Bilim-Teknoloji

Sürücüsüz kamyon anayola çıktı

Alman otomobil üreticisi Daimler, sürücüsüz bir kamyonun Cuma günü ilk kez trafik akan bir anayolda test edildiğini açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Sürücüsüz kamyon müdahale olmadan 14 km yol aldı.
daimler, mayıs ayında abd'nin las vegas eyaletinde tanıttğı sürücüsüz kamyonun ilk kez cuma günü trafiğin aktığı bir anayolda test edildiğini açıkladı. 
daimler, almanya'nın güneybatısındaki baden-wuerttemberg eyaletinde yapılan denemede, kamyonun stuttgart ile denkendorf arasında 14 kilometre boyunca kendi başına hareket ettiğini belirtti. deneme esnasında sürücü koltuğunda şoför bulunsa da kamyona müdahale etmedi. 
daimler adına açıklama yapan wolfgag bernhard, 'elde edilen başarının gelecekte güevenli ve sürdürülebilir nakliyat gerçekleştirmek adına önemli bir adım olduğunu' ifade etti. radar, kameralar ve hız düzenleyici sisteme sahip olan kamyon, başarısına rağmen sürücü denetimi altında kullanılmaya başlanacak. 
almanya ve abd'de 20 bin kilometreyi aşkın test sürüşü gerçekleştiren sürücüsüz kamyonun, otonom olmayan kamyonlara oranla en az yüzde 5 daha az karbon salınımı yapacağı belirtildi. 
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;