Kültür-Sanat

'Suskun Afganistan'

Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar farklı zamanlarda gerçekleştirdikleri Afganistan seyahatlerinde çektikleri fotoğrafları bir sergide topladı.

Konular: Kültür-Sanat
Naz Kökentürk'e ait fotoğraf, günlük yaşamdan bir anı yansıtıyor.

Vücuduna isabet eden şarapnel sonucu yaralanan bir çocuğun fotoğrafı sergi kapsamında yer alıyor.

afganistan’da iç savaşın izlerine ve afgan halkının yaşadıklarına tanıklık eden sınır tanımayan fotoğrafçılar, ‘suskun afganistan’ sergisini istanbul nişantaşı'ndaki fmv galeri işık’ta açtı.

fotoğrafçıların farklı zamanlarda gerçekleştirdikleri gezilerde çektikleri fotoğraflar, afgan halkının günlük yaşamından kesitler sunuyor.

nasuh mahruki, naz kökentürk, mustafa bilge satkın ve zekai demir’in fotoğraflarının yer aldığı sergi, savaşın ortasında kalan afgan halkının adaletsizliğe karşı direncini ve mücadelesini anlatıyor. fotoğrafçıların tanımı ile bu sergi ‘sessizlerin sesi’ oluyor.

suskun afganistan sergisi 5 nisan tarihine kadar ziyaret edilebilir. 

Nasuh Mahruki'ye ait fotoğrafta hastanede yaralı bir çocuk ve onun başucunda bekleyen annesi görülüyor.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;