Suriye'de iç savaş

Suudi Arabistan: Suriye'ye kara gücü göndermeye hazırız

Suudi Arabistan, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun kabul etmesi durumunda, IŞİD'e karşı savaşmak üzere Suriye'ye kara gücü göndermeye hazır olduklarını açıkladı. ABD, açıklamayı 'memnuniyetle karşıladı.'

Suudi askerleri bir süredir Yemen'de Husilere karşı savaşıyor. [Fotoğraf: AP]

suudi arabistan ordu sözcüsü general ahmed asseri, abd liderliğindeki uluslararası koalisyonun kabul etmesi durumunda, işid'e karşı savaşmak üzere, suriye'ye asker gönderebileceklerini söyledi:  

"biliyoruz ki, hava saldırıları yeterli değil ve bir kara operasyonu gerekli. daha iyi sonuç alabilmek için her iki operasyonu da birlikte yürütmemiz lazım."

asseri, yemen'de önemli bir deneyim elde ettiklerini ve bu deneyimi suriye'de kullanabileceklerini belirtti. sözcü asseri, suriye'ye gönderebilecekleri asker sayısı hakkında ise yorum yapmadı. 

suudi arabistan, işid'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun bir parçası. suriye'deki işid hedeflerine yönelik hava operasyonlarına savaş uçaklarıyla destek veriyor. 

abd: memnuniyetle karşılıyoruz

abd savunma bakanı ashton carter, suudi arabistan’ın açıklamasını “memnuniyetle karşıladığını” belirterek, konuyu gelecek hafta brüksel'de suudi yetkililerle ele alacağını söyledi.

brüksel'de önümüzdeki hafta koalisyon ülkelerinin savunma bakanları bir araya geliyor.

carter, diğer ülkelerin bu türden çabalarının işid'e karşı savaşı hızlandıracağını belirtti. 

kaynak: al jazeera, ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;