Suudi Arabistan

Suudi elçiden İran'a 'suikast' suçlaması

Suudi Arabistan’ın Irak Büyükelçisi, İran’ı, Iraklı milisleri kullanarak kendisine yönelik bir suikast planı hazırlamakla suçladı.

suudi arabistan’ın irak büyükelçisi tamer sabhan, iran’ın iraklı milisleri kullanarak kendisine yönelik bir suikast planının olduğu yönünde bilgi aldıklarını açıkladı. al jazeera’ye konuşan sabhan, diplomatik temsilciliklere yönelik alınması gereken önlemler için ellerindeki bilgileri iraklı yetkilerle paylaştıklarını belirtti.

kendisinin iran tarafından hedef olarak belirlendiğini söyleyen sabhan, tahran’ın suudi arabistan ile irak arasında yeniden canlanan ilişkilerden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

arap ülkeleri arasındaki ilişkilere darbe vurulmak istendiğini öne süren suudi diplomat, "iran, suudi arabistan ile irak hükümeti ve halkının arasındaki ilişkilerin güçlenmesinden endişe ediyor. çünkü bu onun nüfuz alanının zayıflaması anlamına geliyor. suudi arabistan’ın irak ile ilişkilerinin yeniden tesis edilmesi ve anlaşmazlıkların giderilmesi konularından tutumu net. iran ise irak’ı arap çevresinden uzaklaştırmayı amaçlıyor" diye konuştu.

suudi arabistan’ın el şark el avsat gazetesi de, kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde iran destekli iraklı şii milislerin suudi arabistan’ın irak büyükelçisine yönelik bir suikast planladığını yazdı.

suudi arabistan 25 yıllık aradan sonra geçen yılın aralık ayında ilk kez irak’a büyükelçi ataması yapmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;