Türkiye

Tacizci itiraf etti ve tutuklandı

Muğla'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünde üniversite öğrencisi genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen muavin 27 yaşındaki G.G., savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Bu kez suçunu itiraf eden G.G., tutuklanarak cezaevine kondu.

Konular: Türkiye

muğla'dan istanbul'a giden yolcu otobüsünde üniversite öğrencisi genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen muavin 27 yaşındaki g.g., savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. bu kez suçunu itiraf eden g.g., tutuklanarak cezaevine kondu.

savcı itiraz etti

olay 24 mayıs akşamı, muğla'dan istanbul'a sefer yapan metro turizm otobüsünde yaşandı. üniversite öğrencisi c.d. de otobüsteydi. c. d.'nin arkadaşı ve görgü tanıklarının aktardığına göre, otobüs feribotta durduğu sırada muavin c. d.'nin yanındaki boş koltukta mastürbasyon yaptı. genç kadın uyanıp çığlık attığı sırada yüzüne ve oturduğu koltuğa sperm bulaştı. olay otobüsteki diğer yolcular tarafından jandarma'ya bildirildi.

otobüsün bulunduğu feribot eskihisar iskelesi'ne yanaştığı sırada jandarma ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine geldi. ekipler hem koltukta hem de kadının üzerindeki sıvıda inceleme yapıp numune aldı.

yaklaşık bir ay önce metro otobüsünde muavin olarak çalışmaya başlayan 27 yaşındaki g.g'nin ilk ifadesi eskihisar jandarma karakolu'nda alındı. anadolu ajansı'na göre, saldırgan jandarma karakolu'ndaki ifadesinin ardından salıverildi. gebze cumhuriyet savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında savcı g.g.'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. yeniden gözaltına alınan g.g., gebze 2. sulh ceza mahkemesi'ne çıkarıldı. bu kez suçunu kabul eden g.g., tutuklanarak kocaeli t tipi cezaevi'ne konuldu.

metro'nun sahibinden 'paralel' tweet'i

metro holding yönetim kurulu başkanı galip öztürk twitter hesabından gece saatlerinde "paralel yapı" denilen gülen cemaati'ni suçlayarak paylaşımlarda bulundu. öztürk bir tweet'inde, "paralelci pislikler vatan haini oldugunuzu biliyoruz. hizmetin selâmeti içinmi metro ile ugraşıyorsunuz. vallahi sizden her şey beklenir" yazdı.

duyuru ve özür

metro turizm seyahat, organizasyon ve ticaret aş'den ise "duyuru ve özür" başlığıyla bir yazılı açıklama yapıldı. açıklamada, bazı gazeteler ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan firmalarına ait otobüsteki muavinin, üniversite öğrencisi yolcu genç kıza tacizde bulunduğu haberlerinin, metro turizm çalışanlarında büyük üzüntüyle karşılandığı savunuldu.

olayın kınandığı ifade edilen açıklama şöyle:

"söz konusu haberde adı geçen çalışan ile ilişkimiz kesilmiş ve konu tüm boyutları ile incelenmesi adına adli makamlara iletilmiştir. metro turizm olarak her aşamasını son derece büyük bir ciddiyetle takip etmekte olduğumuz talihsiz olay ile ilgili olarak başta yolcumuzdan ve tüm yolcularımızdan özür diler, benzeri bir olayın yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını bilgilendirmek isteriz. talihsiz konuya maruz kalmış olan yolcumuzun her türlü mağduriyetinin giderilmesi konusunda tüm gayret ve çabalar gösterilecektir. kamuoyuna saygı ile duyurulur."

kadınlar protesto etti

eskişehir'de bir grup kadın olaya tepki gösterdi. sorumluların yargılanmasını isteyen kalabalık, "metro turizm'de yaşanan cinsel şiddete sessiz kalmıyoruz" pankartı açıp basın açıklamasını okudu.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;