Türkiye

Tahrik nedeni 'tayt'

Erzurum'da boşanma davası sürerken üç yıllık eşini başka bir erkekle aynı otomobilde gördüğünü söyleyip bıçaklayan Turgay K., 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Mahkeme gerekçeli kararında, kadının tayt giymiş olmasını tahrik saydı.

Konular: Türkiye

olay 23 ocak'ta erzurum terminal mahallesi'nde yaşandı. 32 yaşındaki turgay k., boşanma davası süren üç yıllık eşi 31 yaşındaki d. k.'yı bir akaryakıt istasyonunda a.p.'ye ait otomobilin içinde gördü. 

turgay k., eşinin olduğu otomobile bindi ve hareket ettikten sonra sürücüden araçtan inmesini istedi. daha sonra da eşiyle tartışan turgay k., kadını sırtından bıçakladı.

bu sırada aracı kullanan kişi polise haber verdi, gözaltına alınan turgay k. tutuklandı.

tahrik indirimi yapıldı

mahkeme heyetinin hazırladığı gerekçeli kararda, turgay k. için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı ve kullanılan silahın elverişsizliği nedeniyle hakkında 15 yıl hapis cezası istendiği belirtildi.

kararda, "etrafta değişik kızlarla gezdiği iddia edilen ve camlarına film kaplatması nedeniyle içeride birinin olup olmadığı belli olmayan otomobilin sahibi a.p. ile d. k.'nın çok rahat görüldüğü" iddiasına yer verildi.

d. k.'nın a.p.'nin otomobilinde hafif yana yatmış vaziyette oturması ve tayt giymiş olması üzerine tartışmanın başladığı ve tartışma sırasında da karşılıklı hakaretlerin edildiği vurgulandı.

mahkemeye göre, tüm bunlar "tahrik" oluşturduğu için cezada indirim yapıldı. turgay k. "eşe karşı kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"yayılmış bir şekilde taytla oturuyordu"

2'nci ağır ceza mahkemesi'nde yargılanan turgay k., 2010'da tanıştıkları eşiyle aile yaşantılarının birbirine ters olduğunu söyleyerek mahkemede şu ifadeleri kullandı:

"evlenmeden önce eşimden kapanmasını istedim, o da kabul etti. çalışmasını istemiyordum, ancak evlendikten sonra beni ikna etti ve çalışmaya başladı. makyaj yapıp, açık saçık giyiniyordu. cep telefonu benim yanımdayken sürekli sessizdeydi. kendi başına buyruk yaşamak istiyordu. 2.5 yıldır süren boşanma davamız bir türlü sonuçlanamadı. kafelere gidip, açık saçık giyindiğini görünce 'turgay bir daha olmayacak' diyordu. bana boşanmayacağını, beni süründüreceğini söylüyordu. facebook'ta eşimin a.p.'ye ait otomobilde çekilmiş fotoğrafları vardı. olay günü yine a.p.nin otomobilinde görünce boşanana kadar böyle şeyler yapmamasını söylemek istedim. arka tarafta yayılmış bir şekilde taytlı oturuyordu. giyimine, kuşamına dikkat etmesini istedim. korkutma amaçlı 'benden boşansın' diye meyve bıçağı ile canını acıtmak istedim."

"sıra ailene gelecek dedi"

boşanma sürecindeki eşinin saldırısına uğrayan kadın ise, bindiği aracın 14 yıllık arkadaşına ait olduğunu ve otomobile de kız kardeşine ders çalıştırmak için bindiklerini anlattı. eşinin geldiği sırada kız kardeşini diğer kardeşi almaya gittiği için a.p. ile araçta yalnız olduklarını söyledi. genç kadın, "söylediği gibi açık saçık giyinmiyordum. otomobile binince, 'neden beni terk ettin, neden benden boşandın' diyerek bıçakladı. 'seni öldüreceğimi söylemiştim, senden sonra sıra ailene gelecek' dedi" diye konuştu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;