Türkiye

Tahsin Şahinkaya öldü

12 Eylül darbesini gerçekleştiren beş komutandan biri olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya 90 yaşında vefat etti.

Konular: Türkiye

12 eylül darbesini gerçekleştiren milli güvenlik konseyi'nin yaşayan son üyesi eski hava kuvvetleri komutanı tahsin şahinkaya vefat etti. şahinkaya darbe sorumlularının yargılanmasını engelleyen anayasa maddesinin 2010 referandumunda değiştirilmesi sonucu darbe lideri kenan evren ile birlikte yargılanmaya başlamıştı. nisan 2012'de başlayan davada şahinkaya için müebbet hapis istenmişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;