Türkiye

Taksim'de polis müdahalesi

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Taksim Tünel'de toplanarak Galatasaray Meydanı'na yürüyen gruba polis müdahale etti. 14 kişi gözaltına alındı.

Konular: Türkiye

saat 19.00 sıralarında tünel'de toplanan ‘haziran hareketi’ adlı gruba üye yaklaşık 500 kişi, sloganlar eşliğinde galatasaray meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

galatasaray lisesi önüne gelindiğinde gerginlik çıktı. polis ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. 14 kişi gözaltına alındı.

istiklal caddesi'ndeki bir başka eylem ise olaysız bitti. bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, 1 eylül dünya barış günü'nde "milyonlar barış istiyor" eylemi düzenledi.

ellerinde "savaşa hayır" yazılı dövizlerle galatasaray meydanı'nda toplanan devrimci işçi sendikaları konfederasyonu (disk), kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu (kesk), türk mühendis ve mimar odaları birliği (tmmob) ve türk tabipler birliği (ttb) üyeleri, "savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları attı. gruptakiler basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;