Ortadoğu

Talabani hastaneye kaldırıldı

Damar tıkanıklığına bağlı felç geçiren Irak Cumhurbaşkanı, başkent Bağdat'taki bir hastanede tedavi altına alındı.

Konular: Irak

Haberin Öne Çıkanları

'Komada'

'Öldü iddiası doğru değil'

Yoğun bakıma alındı

20 Aralık 2012’de beyin kanaması geçiren Talabani tedavi için gittiği Almanya'dan geçtiğimiz günlerde dönmüştü. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

irak cumhurbaşkanı celal talabani, rahatsızlanması üzerine başkent bağdat’ta hastaneye kaldırıldı.

başbakan nuri maliki'nin sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, damar tıkanıklığına bağlı felç geçiren talabani tedavi altına alındı. komada olduğu bildirilen talabani halen yoğun bakımda tutuluyor.

başbakan maliki de hastanede talabani'yi ziyaret etti.

'öldü iddiasına' yalanlama

öte yandan, bazı haber kaynakları talabani'nin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini öne sürdü. irak dışişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise bu yöndeki haberler yalanlandı.

79 yaşındaki irak cumhurbaşkanı, 2007'de aşırı yorgunluk ve su kaybı nedeniyle ürdün’de hastaneye kaldırılmış, 2008’de abd’de kalp ameliyatı olmuştu.

talabani'nin daha önce kilo sorunu olduğu, çeşitli sebeplerle abd ve avrupa ülkelerine giderek tedavi gördüğü biliniyor.

1933 yılında irak'ın kürt bölgesindeki kelkan şehrinde doğan 'mam celal-amca celal' lakaplı talabani, cumhurbaşkanı seçilmeden önce kürdistan yurtseverler birliği'nin (kyb) liderliğini yapıyordu.

yeni dönemin ilk cumhurbaşkanı

turgut özal döneminde türkiye ile iyi ilişkiler kuran talabani, 1990'lı yıllarda mesut barzani ile silahlı çatışmalar yaşamış, saddam hüseyin'in devrilmesiyle irak siyasetinin zirvesine çıkmıştı.

6 nisan 2005 tarihinde ulusal meclis tarafından irak cumhurbaşkanı seçilen talabani, 22 nisan 2006'da da yeni anayasa altında ile oluşturulan irak meclisi'nin seçtiği ilk cumhurbaşkanı olmuştu.

talabani son dönemde, irak'a aralarında gerginlik olan farklı etnik gruplar arasında arabuluculuk faaliyeti yürütüyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;