Suriye'de iç savaş

‘Tarihin Obama'yı affedeceğini düşünmüyorum’

Muhaliflerin koordinatörü ve eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab, ABD’nin Suriye’deki pozisyonundan 'çok açık bir şekilde' geri adım attığını söyledi. “Tarihin Obama’yı affedeceğini düşünmüyorum” dedi.

11 Ocak'ta Hicab, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile görüşmüştü. [Fotoğraf: AFP]

suriyeli muhaliflerin koordinatörü riyad hicab, abd başkanı barack obama’yı ve suriye politikasını eleştirdi. eski suriye başbakanı hicab, washington’un rusya’yla uyum sağlamak için duruşunu yumuşattığını söyledi.

uluslararası suriye destek grubu’nun 18 aralık’ta anlaştığı bm güvenlik konseyi karar tasarısını hatırlatarak, abd’nin pek çok boşluk içeren tasarının kabul edilmesi için çaba sarf ettiğini belirtti. washington’un suriye politikasında çok açık bir şekilde geri adım attığını savundu. abd başkanı’nı eleştiren hicab, “tarihin obama’yı affedeceğini düşünmüyorum” dedi.

hicab, muhaliflerin bu ay yapılması hedeflenen barış görüşmelerine katılım konusunda zor bir karar vereceğini belirtti.

aralık ayında suriyeli muhalifler, viyana'da anlaşılan geçiş süreci takviminde muhalif heyetin koordinatörlüğüne esed rejiminden kaçan eski başbakan riyad hicab'ı seçmişti.

suriye için 18 aylık takvim

viyana’da 17 ülkenin katılımıyla 14 kasım 2015’te düzenlenen suriye konulu toplantıda suriye krizini çözmek için somut bir takvim planı üzerinde bir mutabakat sağlanmıştı.

katılımcı ülkeler, ilk 6 ay içinde bir geçiş hükümeti kurulması ve 18 ay içinde de suriye'de seçimlerin yapılmasını konusunda mutabık kaldı. suriye konusunda etkili ülkeler beşar esed'in akıbeti konusunda hâlâ bir anlaşmaya varamadı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;