Kentsel dönüşüm

"Tarlabaşı'nda 'yenileme' sürüyor"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin mahkeme kararıyla durdurulduğu haberlerini yalanladı. Demircan proje dışında kalan yerlerin de 'kendi kendine dönüşeceğini' savundu.

Beyoğlu Belediye Başkanı, Tarlabaşı'nda bazı bölgelerde dönüşümün kendiliğinden olacağını söyledi. [Fotoğraf:AA]

beyoğlu belediye başkanı ahmet misbah demircan, tarlabaşı kentsel yenileme projesi'nin mahkeme kararıyla durdurulduğu haberlerini inşaatın devam ettiği şantiye alanında yalanladı.
öğle saatlerinde tarlabaşı'ndaki inşaat alanına gelen demircan, "600 tane hak sahibi varken, bunların 400'ü ile anlaşmışken, geri kalan 200'ünde kamulaştırmalar yapılmış, uzunca bir hukuki süreç sonunda mahkemede onanmış, danıştay da son zamanlarda 'acaba burada bir yanlış var mı? yerel mahkeme yaptığına bir baksın' demiş... bu konuyla ilgili ilk mahkeme de, 'biz 200'den fazla kamulaştırdık. yaptığımızda bir sıkıntı yok. israr ediyoruz kararımızda' demiş" diye konuştu.

'kendi kendine dönüşecek'

projenin sürdüğünü söyleyen demircan, projenin dışında kalan alanların da zamanla kendi kendine dönüşeceğini savundu. ahmet misbah demircan, "bu alan yeteri kadar bir çekim oluşturacak. arka tarafta binalar kendi kendilerini dönüştürme konusunda adım atmışlar. niyetimiz onlar kendi kendilerine bu işi yürütsünler. ada bazında toplanır, başkanlığımıza 'hep birlikte hareket etmek istiyoruz' derlerse veya kendileri bir müteahhitle anlaşır, bir işe koyulur, hep birlikte hareket ederlerse, biz şüphesiz onların da yanındayız" dedi.
 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;