Türkiye Süper Ligi

Tartışılan hakem Cüneyt Çakır

Karabükspor'un Galatasaray'ı 2-1 yendiği karşılaşmada Cüneyt Çakır'ın kararları çok konuşuldu. Süper Lig'de bu sezonun en büyük gündemi olan hakem hataları tartışmaları her hafta daha da büyüyor.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray

maçın 15. dakikasında galatasaray öne geçti. selçuk inan'ın defansın arkasına gönderdiği topu kontrol eden yasin öztekin, kaleci ahmet şahin'i geçerek meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. çakır gol kararı verdi. bu pozisyonda karabüksporlu futbolcular yasin'in topu eliyle kontrol ettiği yönünde itiraz etti. hakem de yasin'in yanına giderek pozisyonu ona sordu. yasin öztekin de omzuyla kontrol ettiğini söyledi. bu pozisyon maçın önüne geçti. bunun ardından çakır'ın karabükspor lehine verdiği penaltı kararı da çok tartışıldı.



dünyanın en iyi hakemlerinden biri olarak gösterilmesine hatta uluslararası futbol tarihi ve istatikleri federasyonu tarafından 2016 yılının en iyi 5. hakemi seçilmesine karşın cüneyt çakır, ülke sınırları içerisinde sıkça eleştirilen bir isim. onun hakkında en çok söylenen ise yurtdışındaki başarısını türkiye'ye yansıtmadığı. federasyon, derbilerin ve kritik maçların birçoğuna onu atayarak en güvendiği hakem olarak gösteriyor. fakat ülkede son yıllarda en çok eleştirilen hakem olarak cüneyt çakır öne çıkıyor. 

nazifoğlu: çakır'a artık futbolcular ve yöneticiler güvenmiyor

geçtiğimiz hafta aziz yıldırım'ın açıklamalarının ardından bu kez de karabükspor-galatasaray maçının ardından eleştiri okları çakır'a yönetildi. 

galatasaray yöneticisi levent nazifoğlu, çakır hakkında "cüneyt hocaya artık hiçbir takım futbolcuları ve yöneticileri güvenmiyor. artık bu güveni kaybetmiştir. hakemlik yapma olanağı kalmamıştır. inanmadığı, görmediği bir pozisyonda lehimize olan faulü penaltı olarak değerlendirmiştir ve garip olan, bütün tribündekiler böyle bir hareket yapacağını biliyordu. yani böyle bir karar vermesi bizi şaşırtmadı. bir devin çöküşü. amip gibi kendi kendini yiyip bitiriyor. yasin'in golü attığı pozisyon son derece temiz. 5 bin kişilik karabük seyircisinin baskısına bile dayanamayan uluslararası bir hakem." ifadelerini kullandı. 

tudor: penaltı bana göre haksız 

cüneyt çakır'a mağlup olan galatasaray tarafından bu derece sert açıklamaların gelmesi türk futbolu ortamında normal karşılanabilir. fakat rakip takımdan gelen itiraf ise çok yaşanan bir durum değil.

karabükspor'un hırvat teknik adamı igor tudor kendileri lehine verilen penaltı pozisyonunu televizyondan izlediğini söyledi ve "dürüst olmam gerekirse penaltı bana göre haksız" dedi:

"hakemlerden şikayet ediyorum ama bunu söylemem gerekiyor. televizyonda izledim, dürüst olmam gerekiyor. penaltı bana göre haksız. penaltı değil. yasin'in pozisyonu için de yüzde 50-50 diyebilirim. çünkü bir açıdan var gibi görünüyor diğer açıdan yok gibi görünüyor. savunma hattımızda bir sıkıntı olduğunu ben de fark ettim. sorun önde kalmak veya geri de karşılamak değil, sorun öndeki arkadaşlarımızın baskı yapmamaları. eğer önde oynayacaksanız toplu oyuncuya baskı yapmanız gerekir."

spor toto süper lig'de bu sene en çok tartışılan konu 'hakemlerin formsuzluğu' türkiye futbol federasyonu başkanı yıldırım demirören de bu hafta katıldığı bir programda hakemlerin bu sene formsuz olduğunu kabul etti. 

video hakem sistemi için yoğun çaba sarfeden merkez hakem kurulu'nun üzerindeki baskı her geçen hafta daha da artıyor. 



kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;