Galatasaray

Tartışmalı anlaşma nasıl gerçekleşti?

Riekerink'i gönderen Galatasaray, kısa süre içinde Karabükspor'un teknik direktörü Igor Tudor ile anlaştı. Bu anlaşma Karabük camiasından büyük tepki gördü. Galatasaray yönetici Cenk Ergün imza sürecini anlattı.

Konular: Spor, Futbol
Igor Tudor daha önce Karabük'ü çalıştırıyordu. [AA]

türk telekom arena'da düzenlenen ve galatasaray kulübü başkanı dursun özbek'in de katıldığı törende hırvat teknik adam, 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

galatasaray kulübü başkanı dursun özbek, kardemir karabükspor kulübü başkanı hikmet ferudun tankut ile türkiye futbol federasyonuna (tff) tepkide bulundu.

igor tudor ile anlaşmalarından dolayı tankut'un yaptığı açıklamayı şık bulmadığını aktaran özbek, "galatasaray başkanı, sayın kardemir karabükspor kulübü başkanı'na, onun konuştuğu tarzda ve onun cümleleriyle cevap vermez. her ne kadar ifadelerinde galatasaray'ı ayrı tutup, yönetime yönlendirse de galatasaray camiasını temsil eden yönetimdir. kullandığı ifadeleri şık bulmuyorum. kimsenin galatasaray'a etik ve ahlak dersi verme gibi bir haddi yoktur. bütün türkiye ve dünya bunu böyle bilmeli. kim olursan ol sen galatasaray'a böyle bu ifadeleri kullanamazsın." diye konuştu.

yöneticilerin toplumu birleştirici ifadeler kullanmaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayan özbek, "bu ifadeleri reddediyorum ve kullanan kişileri de kınıyorum. karabükspor kulübü başkanı'nın kullandığı ifadelerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. yasalarımız ve federasyonumuz var. gerek savcılarımız, gerekse federasyon başkanı ve çalışanları, söylenenleri bir analiz etsinler istiyorum. insanları düşmanlığı sevk edici bir ifade kullanmak kimsenin haddi değildir. herkes haddini bilmeli. toplumu birleştirici ifadeleri kullanmaya çok özen göstermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"derbinin pazartesiye alınmasını kabul etmiyorum"

dursun özbek, spor toto süper lig'in 22. haftasında beşiktaş ile yapacakları derbi maçın 27 şubat pazartesi gününe alınmasını kabul etmediklerini dile getirerek, tff'den bu konuda açıklama beklediklerini söyledi.

galatasaray'ın menfaatlerini korumakla görevli olduklarını aktaran özbek, şunları kaydetti:

"bugün değerli 3 kulübümüzün, avrupa ligi'nde maçı var. hepsi de deplasmanda. döndükten sonra pazar günü ligde maç yapacaklar. el insaf. bu kadar önemli ve çekişmeli bir derbi maçı pazartesi gününe alıyorlar. bu tip hareketlerle derbiyi yaralıyorlar. pazartesi gününe, iş gününe, saat itibariyle denk gelmesi... erteleme işini yaparken en azından sebebini de açıklamaları lazım. derbi neden pazartesi? neden pazar günü keyifle izlenmesine mani oluyorsunuz? önümüzde canlı örnek var. derbi maç olunca mı periyotlara dikkat etmek gerekiyor? kendileri çıksın cevap versin. bu hafta pazar oynanabilir ama haftaya oynanamaz, çıksınlar açıklasınlar. herkesin yaptığı hareketin neye mal olduğunu bilmesinde fayda var. federasyonun bu tür tartışmalı kararların, camialarda nasıl tepkiyle karşılanacağını düşünmesi lazım."

derbinin tarihiyle ilgili kendilerinden herhangi bir görüş alınmadığını aktaran özbek, "benim, dün gece haberim oldu. beşiktaş ile de konuşmadık. biz hangi gün oynarsak aynı istekle ve heyecanla oynayacağız fakat buradaki sıkıntı davranış biçimi. neden pazartesi gününe alıyorsun? bir tek sebep söyleyin? kasıt arama noktasına getirmeyin insanları. o zaman iş başka yere gider. ben alınan bu kararı kabul etmiyorum. tff'den de bunun izahını istiyorum. fikstürü düzenleyen kişi benim muhatabım değil." değerlendirmesinde bulundu.

ergün: "tudor'un menajeri aradı"

galatasaray futbol takımı direktörü cenk ergün, teknik direktörlüğe igor tudor'u getiriliş süreçleriyle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

ergün, pazartesi günü başladıkları teknik direktör arayışlarında, önce takım çalıştırmayan isimleri gündemlerine aldıklarını belirterek, "salı günü yönetim kurulu vardı. bana bir mesaj geldi. türk sporunda çalışan kişilerden biri, 'tudor'un menajeri numaranı istiyor' diye yazdı. daha sonra tudor'un menajeri beni aradı. 'çıkış maddemiz var bizim' dedi. başkan, levent nazifoğlu ve mehmet özbek'e haber verdim ve süreç böyle gelişti. tudor futbolcu olsa biz tff kurallarına aykırı hareket etmiş olacaktık ama teknik adamda böyle bir şey yok." diye konuştu.

dursun özbek ile yaptığı görüşmeden sonra hikmet ferudun tankut'a ulaşmaya çalıştıklarını aktaran ergün, "ben başkana durumu anlattığımda, tankut'u aradı ama telefonu kapalıydı. mesaj da bıraktı ama dönüş olmadı." ifadelerini kullandı.

cenk ergün, yollarını ayırdıkları jan olde riekerink'in altyapıda görev yapmayacağını da sözlerine ekledi.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;