Suriye'de iç savaş

Taş taş üstünde kalmayan Suriye

Suriyeli taş ustası ve sanatçı Nizar Ali Badr, ülkesindeki savaşı ve yollara düşen Suriyelileri en iyi bildiği yöntemle, taşlarla resmediyor.

Lazkiyeli Sanatçı Nizar Ali Badr
lazkiyeli taş ustası nizar ali badr, heykeltıraşlığın yanında taşlarla portreler de yapıyor.  badr, ilk önceleri eserlerinde soyut yapıtlar, hatlar, doğa ve aşk betimlemeleri yapıyordu. ancak suriye’deki değişim gün geçtikçe onun eserlerine de yansıdı. artık çoğunlukla göç yollarındaki suriyelileri ve bombardıman enkazları arasındaki insanları betimliyor.  nizam ali badr’ın ünü şimdiden tüm dünyayı sardı ve eserleri müzelerde sergileniyor.

badr, eselerini kendi facebook hesabında sergiliyor: https://www.facebook.com/nezar.badr64/friends

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;