Çocuk yaşta evlendirme

‘Tasarıyı komisyona alıyoruz’

Başbakan Yıldırım, kamuoyunda tartışmalara yol açan cinsel istismar düzenlemesinin komisyona geri çekildiğini açıkladı.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren düzenleme, meclis komisyonuna geri çekildi.

atatürk havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan başbakan binali yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"gerek cumhurbaşkanımızın bu konudaki geniş mutabakat çağrısı, gerekse de muhalefet partilerine kendi önerilerini geliştirilmeleri için zaman tanınması bakımından meclis'teki bu tasarıyı komisyona alıyoruz ve komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri de dikkate alınarak değerlendirilip bu sorun mutlaka ve mutlaka çözüme ulaştırılacaktır. bunu görmezden gelemeyiz.

komisyonda bu meseleler görüşülecek, onlardan [muhalefet] bir teklif gelirse bu da dikkate alınarak olgunlaştırılacak. gelmezse sivil toplum örgütlerinden, vatandaşlardan, uzmanlardan akademisyenlerden gelen önerileri de dikkate alarak bu meseleyi halledeceğiz. çünkü sorunların çözüm yeri siyasettir.

erken yaşta çiftlerin kendi rızasıyla veya ailenin rızasıyla evlenmeleri rıza olsa bile kanunen yasak, suç. ak parti iktidarından önce böyle bir suç yoktu. ak parti hem gençleri korumak hem aileyi korumak adına reşit yaştan önceki evlilik, rızayla bile olsa bunu ceza kanununda suç olarak tanımladı.”

adalet bakanı bekir bozdağ da twitter adresinde konuyla ilgili açıklama yaptı:

“kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, adalet komisyonuna çekilecek. komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. tasarının kalan kısmı yasalaşacak. yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar.”

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;