Bilim-Teknoloji

Taylor Swift Apple’a geri adım attırdı

Şarkıcı Taylor Swift’in Apple Music deneme sürecinde sanatçılara ücret ödememesini protesto etmesinin ardından geri adım atan Apple, bu süreçte de ödeme yapılacağını açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Taylor Swift'in mektubu işe yaradı ve Apple geri adım attı
Taylor Swift'in mektubu işe yaradı ve Apple geri adım attı

son yılların yükselen trendi internet üzerinden müzik dinleme platformlarının en yenisi apple music olmuştu. geçtiğimiz günlerde duyurulan servis haziran ayının sonunda kullanıma sunulacak. servisle ilgili önemli bir ayrıntı ise kullanıcıların apple music’i 3 ay ücretsiz olarak kullanabilecek olmalarıydı. apple, bu süreçte sanatçılara bir ücret ödemeyeceğini açıklamıştı. 

sanatçılara 3 ay boyunca ücret verilmeyecek olması ünlü şarkıcı taylor swift’in isyan etmesine yol açmış ve sanatçı tepki olarak 1989 isimli albümünü apple music’e vermeyeceğini açıklamıştı. konuyla ilgili olarak apple'a uzun bir mektup gönderen sanatçı ‘biz sizden bedava iphone istiyor istemiyoruz. siz de bizim müziklerimizi karşılıksız olarak istemeyin’ demişti. şarkıcı tepkisininin sonuçlarını aldı ve firma geri adım attığını açıkladı. apple adına açıklama yapan eddy cue, twitter üzerinden sanatçıya yanıt verdi ve deneme süresi boyunca sanatçılara ödeme yapılacağını ifade etti.

taylor swift'in başarısının ardından sosyal medyada birçok kişi benzer sorunları dile getirerek sanatçının bunlar için de bir mektup yazmasını istedi. dünyanın dört bir yanından gönderilen mesajlar arasında türkiye'den de yollananlar vardı. bazı türk kullanıcılar twitter üzerinden gönderdikleri mesajlarla 'iphone 6'da üstte olan şarj bağlantısının alta taşınması', 'türk müzik piyasasının da düzeltilmesi' gibi ilginç taleplerini dile getirdiler.    

ay sonunda geliyor

apple muic bu ay sonunda dünyanın birçok ülkesiyle beraber türkiye'de de kullanıma sunulacak. apple resmi olarak açıklamasa da yeni müzik servisinin türkiye fiyatının (3 aylık deneme sürecinin sonunda) 9.99 tl olacağı düşünülüyor.  

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;