Asya - Pasifik

Tayvan uçağı nehre düştü

İçindeki 58 yolcu ve mürettebatla Keelung Nehri'ne düşen uçakta ölü sayısı 23''e yükseldi. 20 kişi ise halen aranıyor.

Konular: Asya - Pasifik

transasia havayolları'na ait yolcu uçağı, havalandıktan kısa bir süre sonra taipei kentindeki keelung nehri'ne düştü. 58 kişinin bulunduğu uçakta en az 23 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise halen aranıyor. kazadan şu an kadar 15 kişi kurtuldu. 

taipei'deki songshan havaalanı'ndan kinmen havaalanı'na gitmek üzere havalanan uçağın düşme nedeni henüz netleşmedi. 

merkezi fransa'da bulunan atr firması tarafından üretilen atr-72 tipi uçakla, kalkıştan 10 dakika sonra irtibat kesilmişti.

düşerken nehir üzerindeki köprüye çarpan uçağın, bir kanadının koptuğu belirlenmişti.

uçaktaki yolcular arasında üçü çocuk 31 çin vatandaşı bulunuyordu. 

transasia'nın ilk kazası değil

temmuz ayında yine transasia havayolları'na ait bir uçak tayvan'ın penghu takımadaları yakınında fırtına nedeniyle düşmüştü.

kötü hava şartlarının etkisiyle gerçekleşen kazada 51 kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: reuters ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;