TBMM

TBMM’nin tercümanı “mecliste.org”

TBMM’de görüşülen önemli yasa tasarılarını herkesin anlayacağı dilde anlatan, tasarının TBMM’deki sürecini ve tartışmalarını gün ve gün izleyen bir internet sitesi var artık. mecliste.org sitesi sayesinde vatandaşlar ve uzmanlar yasa hakkındaki görüşlerini yazıp tartışabilecek.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

mecliste.org sitesi farklı kesimlerden 286 sivil toplum kuruluşu’nun bir araya gelip oluşturduğu “denge denetleme ağı”nın bir faaliyeti olarak hayata geçti. mecliste.org projesi danışma kurulu üyesi eski milletvekili prof. dr. gaye erbatur, mecliste.org ile neyi hedeflediklerini söyle anlattı:

"mecliste.org ile türkiye’de yaşayan herkesin tbmm’de görüşülmekte olan kanunları anlamasını, kanunun kendi hayatlarını nasıl değiştireceğini görmelerini sağlıyoruz. ayrıca yasa hakkındaki görüşlerini doğrudan paylaşmalarını sağlamak istiyoruz."

Prof. Dr. Gaye Erbatur
[Fotoğraf:Güray Ervin/Al Jazeera Türk]

mecliste.org ilk olarak “kişisel verilerin korunması kanun tasarısı”nı ele aldı. mecliste.org sitesinde basit ve herkesin anlayacağı dilde yasanın hangi gerekçeyle tbmm’ye geldiği, hangi aşamada olduğu ve yasalaştığı taktirde günlük hayatta nelerin değişeceği konusunda bilgiler yer alıyor.

“bakış açısı” başlığı altındaysa farklı kesimlerden uzmanların yasa hakkındaki değerlendirmelerine, yasanın eksikliklerine dikkat çektikleri bölüm yer alıyor. sitede bir diğer bölümse “tartışmaya katıl” başlıklı bölüm. bu bölümde yasa hakkında vatandaş değerlendirmelerine yer veriliyor.

gaye erbatur, mecliste.org sitesinin hayata geçmesini tbmm’deki, kanunlar ve kararlar dairesi bürokratlarınca memnunlukla karşılandığını ve çok faydalı olacağının kendilerine söylediğini belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;