IŞİD

'Tehdit ortadan kalkıncaya kadar...'

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Suriye’nin kuzeyine yönelik harekâtın Türkiye sınırlarındaki tehdit ortadan kalkıncaya kadar süreceğini açıkladı. Âlâ, “Türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam etmektedir" diye konuştu.

Konular: Türkiye, Suriye, IŞİD
Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından topçu atışları başlatıldı. [Fotoğraf: AA]

içişleri bakanı efkan âlâ aa’nın editör masası toplantısına katıldı. âlâ, tsk müşterek özel görev kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekâtın kaçınılmaz olduğunu söyledi.  

"(suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon) bu bölgede türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz konusudur. dün 9 havan mermisi attılar karkamış'a, bugün bir tane attılar, türkiye bunlara seyirci kalamaz. bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. yapılan şey budur."

âlâ, harekâtın süresi için de ‘tehdit ortadan kalkıncaya kadar’ ifadesini kullandı.  

"aldığımız inisiyatif bölgede devam etmektedir. ne zamana kadar? bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar, sınırımızdaki terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar. türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam etmektedir."

içişleri bakanı ayrıca harekâtın türkiye’nin kendi güvenliğine yönelik olduğunu, koalisyon güçleriyle birlikte karar alıp icra edildiğini, cerablus'a yapılan harekâtın da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

kaynak:al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;