Gazze

Tek saldırıda 80 hane yok oldu

İsrail, Gazze'de sivillerin ikamet ettiği 13 katlı binaya hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, yerle bir olan binada dördü çocuk, 17 kişinin yaralandığını açıkladı.

israil'in hava saldırılarını yoğunlaştırdığı gazze'de son hedef 13 katlı bir bina oldu. sivillerin ikamet ettiği 80 haneli el zafer kulesi saldırı sonucu yıkıldı.

filistin sağlık bakanlığı olayda dördü çocuk en az 17 kişinin yaralandığını duyurdu. 

israil ordu sözcüsü, twitter'dan yaptığı açıklamada, "hamas, sizin binanızda hareket ederken, siz onları binanızdan çıkarmazsanız sonuç bu olur. hamas'a darbe indirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

israil'in gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 567'si çocuk, 259'i kadın ve 100'ü yaşlı 2 bin 105 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 237'si çocuk, 2 bin 10'u kadın, 396'sı yaşlı olmak üzere 10 bin 657 kişi de yaralandı. 

"lübnan ve suriye'den roket atıldı"

israil polisi, lübnan'da israil'in kuzeyine roket atıldığı açıkladı. açıklamada, "lübnan'dan atılan bir roket galile gölü'nün kuzeyinde açık alanda bir eve isabet etti. saldırıda iki çocuk hafif yaralandı. dört kişi patlama nedeniyle şoka girdi" ifadesi kullanıldı.

israil ordusu da pazar gününün ilk saatlerinde golan tepeleri’ne suriye’den en az beş füze atıldığını, ancak kimsenin ölmediğini açıkladı. 

suriye'nin güneybatısı ile israil'in kuzeydoğusunda olan golan tepeleri, 1967'deki altı gün savaşı'nda israil  tarafından işgal edilmişti. 1981'de israil'in tek taraflı ilhak ettiği golan tepeleri uluslararası arenada "işgal edilmiş toprak" olarak kabul ediliyor.

7 temmuz'da başladı

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu gazze'ye, 7 temmuz'da havadan ve denizden, 17 temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. 

mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamadı. beş gün süren uzun ateşkesin 18 ağustos’ta 24 saat daha uzatılması için anlaşmaya varılmıştı. israil ordusu, ateşkesin süresi tamamlanmadan roket atıldığı iddiayla ateşkesi bozdu ve yeniden gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

ateşkesin 19 ağustos’ta bozulmasından bu yana gazze’ye düzenlenen saldırılarda 78 filistinli öldü.

kaynak: al jazeera, afp ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;