Gülen örgütü soruşturmaları

'Tek tek değil hep birlikte gelin'

Başbakan Erdoğan’ın sesi kısıldığı için katılamadığı Konya mitinginde Dışişleri Bakanı Davutoğlu konuştu. Suriye toplantısının sızdırılmasıyla ilgili Gülen Cemaati’ni ve CHP’yi suçladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'da'da ses tellerinden rahatsız olan Başbakan'ın yerine seçim mitingine katıldı. [AA]

dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, 27 mart perşembe günü suriye gündemli toplantının ses kayıtlarının sızdırılması için ‘iğrenç’ dedi. isim vermeden gülen cemaati’ni hedef aldı:

“iğrenç bir kasetle devletin mahremine girmeye çalıştılar. başbakanımızın, milli güvenlik kurulu’nun talimatıyla yapılan en üst düzey toplantımıza bu paralel yapı ve işbirlikçileri müdahale etmeye çalıştılar ama ne yaparlarsa yapsınlar durduramayacaklar. hiç kimse yurtdışında bir yerlerde oturup, türkiye’de her türlü kumpasın içine girip, ana muhalefet partisi dahil her ihtimali değerlendirerek bir yere varamayacak. tek tek değil hep birlikte gelin, hep birlikte de gelseler başarılı olamayacaklar.”

davutoğlu, ana muhalefet partisi chp’yi de suçladı:

“işi nereye vardırdılar, nasıl bir ihanet içindeler. türk hava sahasını korumakla görevli türk silahlı kuvvetleri zalim esed’in uçağını düşürünce zalim esed’in ağzıyla konuşmaya başladılar. 'seçim malzemesi yapılıyor' dediler. suriye’de zalim esed oradaki kardeşlerimizi scud füzeleriyle, kimyasal silahlarla katlederken onlara evimizi açtık. birileri gitti o zalim esed’in elini sıktı, esed’in ağzıyla konuştu.”

başbakan'ın sesini dinlettiler

sesi kısılan başbakan erdoğan, konya'daki mitinge katılamadı. davutoğlu'nun konuşmasının ardından erdoğan'ın önceki mitinglerinden birinde yaptığı konuşma miting meydanında dinletildi. davutoğlu ve belediye başkan adayları da konuşmayı kürsüden dinlediler. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;