Amerika

Teksas'ta orman yangını

ABD'deki fırtınaların da etkisiyle hızla yayılan yangında 2 kişi öldü, beş bin kişi evlerinden tahliye edildi.

Haberin Öne Çıkanları

Teksas'ta yangın

10 bin hektar alan

500 ev hasarlı

texas eyaletini etkisi altına alan orman yangınında yaklaşık 500 ev hasar gördü. alevlerin kapladığı bir evde bulunan iki kişinin öldüğü, bir kişinin yaralı olarak kurtulduğu bildirildi.

şerif maxey cerliano tyler, morning telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, texas eyaletinin en büyük kenti olan dallas'ın 161 kilometre doğusunda alevler altında kalarak tamamen yanan evde mahsur kalan 20 yaşındaki bir anne ile 18 aylık kız bebeğinin öldüğünü, evde bulunan bir erkeğin ise yaralı olarak evden kaçmayı başardığını belirtti.

austin şehrinin bastrop bölgesinde yaşayan 5 bin kişinin tahliye edilirken yangın 10 bin hektarlık bir alana yayıldı. bölgede 250 itfaiye görevlisi yangını kontrol altına alabilmek için uğraşıyor.

öte yandan teksas valisi rick perry de yangın üzerine güney carolina’ya yaptığı geziyi yarıda keserek teksas’a geri döndü. perry, önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde obama’nın en büyük rakibi olması bekleniyor.

cerliano yangında ölen kişilerin kimliklerinin henüz belirlenemediğini kaydetti.

yetkililer, kısmen lee tropik fırtınasının neden olduğu yangının dün texas eyaletinin doğusu ile iç bölgesinde etkisini sürdürdüğünü bildirdi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;