Ekonomi

Tekstilbank Çinlilerin oluyor

GSD Holding, sahibi olduğu Tekstilbank’ın yüzde 75’ini dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC’ye 668 milyon liraya satmak üzere anlaştığını açıkladı.

Konular: Şirketler

Haberin Öne Çıkanları

Yüzde 75'i 668.8 milyon lira

Dünyanın en büyük bankası alıyor

Genel Kurul onayı gerekiyor

tekstilbank’ı dünyanın en büyük bankası satın alıyor.

gsd holding, çinli industrial and commercial bank of china limited’a (icbc) bankanın yüzde 75,5’lik hissesini satmak üzere anlaştığını bildirdi.

gsd holding’den kamuyu aydınlatma platformu'na (kap) yapılan açıklamaya göre toplam satış bedeli 668.8 milyon lira olacak. hisse alımının holding hissedarlarının onayını gerektirdiği belirtilen anlaşmanın, haziran ayının başına kadar yapılması beklenen holding genel kurulunda hissedarların onayına sunulacağı ifade edildi.

çinli bankacılık devi icbc, 3 trilyon doların üzerinde aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük bankası ve 2013 forbes 500 listesine göre dünyanın en büyük 10 şirketi arasında.

açıklamanın metni

gsd holding tarafından kap’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

29 nisan 2014 tarihinde şirketimiz ile industrial and commercial bank of china limited (icbc) arasında;

a) şirketimizin tekstil bankası a.ş.'nde sahip olduğu % 75,50'luk hissesinin, icbc'ye satılması,

b) tekstil bankası a.ş.'nin 31/12/2013 tarihi itibariyle denetimden geçmiş mali tabloları dikkate alınarak yapılan müzakereler sonucunda şirketimizin tekstil bankası a.ş.'nde sahip olduğu % 75,50 hisseye düşen toplam satış bedelinin 668.810.011,63 türk lirası olarak belirlenmesi, söz konusu bedelin işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen t.c.m.b alış satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak a.b.d. doları olarak tahsil edilmesi;

c) işlem kapanış tarihi itibariyle tekstil bankası a.ş.'nin net aktif değerindeki değişimin satışa konu hisse oranında satış bedeline yansıtılması, söz konusu bedelin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen t.c.m.b. alış satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak a.b.d. doları olarak tahsil edilmesi,

d) beyanlar ve garantiler ile kapanış öncesi taahhütler, tazminatlar gibi hükümler ve alım satım sözleşmesi için mutat olan diğer hükümleri içeren ve

çin ile türkiye'deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasıyla geçerlilik kazanacak olan bir hisse alım satım sözleşmesi imzalanmıştır. söz konusu hisse satışının 6362 sayılı sermaye piyasası kanunu'nun 23. maddesi uyarınca önemli nitelikteki işlem kapsamında olması nedeniyle bu işlem 6102 sayılı türk ticaret kanunu'nun 408/2 - f. maddesi gereğince 2014 haziran ayının ilk yarısından geç olmamak üzere yapılacak olan ilk genel kurulun onayına sunulacaktır.

kaynak: kamuyu aydınlatma platformu

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;