Çalışma hayatı

Temmuz 2015 işsizlik verileri

Önceki döneme göre 0,2 puan artan işsizlik oranı, Temmuz'da yüzde 9,8 oldu. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 18.3'e yükseldi.

demirçelik işçi main

türkiye istatistik kurumu; haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsayan temmuz dönemi için işsizlik verilerini açıkladı. işsizlik oranı bir önceki döneme göre 0,2 puan artarak yüzde 9,8 oldu. işsiz sayısı türkiye genelinde 15 yaş ve üstünde 103 bin kişi artarak 2 milyon 880 binden 2 milyon 970 bin kişiye çıktı.

aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı aynı düzeyde kalarak yüzde 12 olurken, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0.1 puanlık artış ile yüzde 18.3'e çıktı.

15-64 yaş grubunda oran değişmeyerek yüzde 10'da kaldı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;