Eğitim

TEOG'da bir soru iptal

Ortaokul 8. sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının ikinci oturumu da tamamlandı. MEB, Fen ve Teknoloji dersindeki bir sorunun iptal edildiğini açıkladı. Soruyu tüm öğrencilerin doğru cevapladığı kabul edilecek.

Konular: Türkiye, Eğitim
TEOG sınavlarının ikinci oturumu da bugün tamamlandı. Sonuçlar ocak ayında açıklanacak. [Fotoğraf: AA]

ikinci sınav gününde öğrenciler fen bilimleri, inkîlap tarihi ve atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi. her dersten 20 soruyu yanıtladı. milli eğitim bakanlığı, fen ve teknoloji dersinde yer alan bir sorunun iptal edildiğini açıkladı.

teog sınavının perşembe günü yapılan fen ve teknoloji dersi yazılısı, a kitapçığında yer alan 13. soru, (b kitapçığında 19, c kitapçığında 18, d kitapçığında 15. soru), "başka bir seçeneğin de doğru olma ihtimâli ve teknik nedenlerle hazırlanan bilimsel rapor doğrultusunda" iptal edildi.

soruyu tüm öğrencilerin doğru cevapladığı kabul edilecek.

teog'da son iki yılın en zor soruları 

uzmanlar, bu seneki soruların son geçen iki seneye göre daha zor olduğunu söyledi. bilfen ortaokulları bölüm başkanları sınav sonrası soruları değerlendirdi.

fen bilimleri bölüm başkanı yasemin dündar, fen bilimleri sınavının son zamanlarda yapılan sınavların en zor fen sorularından oluştuğunu belirterek, "sorular deney düzeneklerini sorgulayan, bilgi düzeyi yüksek, yorum yeteneği gerektiren bir yapıya sahipti" diye konuştu. sosyal bilgiler bölüm başkanı havva güneş ise,inkîlâp tarihi ve atatürkçülük sorularının orta zorlukta olduğunu söyledi. ingilizce bölüm başkanı müjgan yeşiloğlu da yabancı dil sınavının kazanımlara uygun olduğunu belirterek, "hedef kelimeler daha çok diyalog ağırlıklı ve parça içinde anlamını bulmaya yönelik olarak sorulmuş" dedi.

sonuçlar ocak ayında açıklanacak

mazeretini belgeleyen öğrenciler 12-13 aralık’ta yapılacak sınavlara katılabilecek. mazeret sınavlarına öğrenciler kendi okullarında değil, bakanlık tarafından belirlenen merkezlerde ve hafta sonu girecek. milli eğitim bakanlığı’nın takvimine göre teog ortak sınav sonuçları ocak ayı içinde açıklanacak.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;