Eğitim

TEOG'da ilk oturum

Ortaokul 8. sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılacağı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavları bugün başlıyor. Her gün 3 sınav olmak üzere ilk dönem TEOG maratonu iki günde tamamlanacak.

Konular: Türkiye, Eğitim
1. dönem TEOG sınavlarının ilk oturumu yarın yapılacak. [Fotoğraf: AA_Arşiv]

temel eğitimden ortaöğretime geçiş (teog) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu bugün yapılıyor. 

ilk sınav saat 09.00’da türkçe ile başlıyor; matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinin sınavları ile davam edecek. 26 kasım perşembe günü öğrenciler fen ve teknoloji, inkîlap tarihi ve atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. 

ermeni öğrencilere özel din sorusu 

musevi öğrencilerden sonra bu yıl ermeni okullarında okuyan 218 öğrenci için de özel din soruları hazırlandı. teog sorularını devlet okullarında çalışan 83 öğretmen hazırladı. 20’şer soruluk her sınav 40 dakika sürecek ve her sınavdan sonra 30 dakika ara olacak.

sokağa çıkma yasağı nedeniyle sınava giremeyecekler

10 gündür sokağa çıkma yasağı olan mardin nusaybin’de yaklaşık 3 bin öğrenci ise yarın sınava giremeyecek. onlar 12-13 aralık tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına katılabilecek. diyarbakır'ın sur ve şırnak'ın idil ilçelerinde teog'a katılacak öğrencilerin sınav yerleri de ilçelerdeki başka okullara alındı. 

sınava bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları sokmak yasak. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;