Eğitim

TEOG'da matematik ve İngilizce belirleyici olacak

Yaklaşık 1 milyon 280 bin sekizinci sınıf öğrencisinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında girdiği, ortak sınavlar tamamlandı. Uzmanlara göre matematik ve İngilizce'de birer soru eleyici olacak. Sonuçlar ise 5 Haziran'da.

Konular: Türkiye
TEOG yerleştirme puanları yarın açıklanıyor.
[Fotoğraf: AA-Arşiv]

teog kapsamında öğrenciler çarşamba günü türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinden sınava girdi. perşembe günü ise fen ve teknoloji, t.c inkılâp tarihi ve atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden soruları yanıtladı. her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve her teste 40'ar dakika süre tanındı. değerlendirmede yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

ilk oturumda matematik zordu

ilk gün yapılan testlerden öğrencileri en çok zorlayan matematik oldu. bilfen ilköğretim kurumları bölüm başkanlarının değerlendirmesine göre türkçe soruları beklendiği gibi 8. sınıfta öğretilen tüm kazanımları içeriyordu. din kültürü ve ahlâk bilgisinde ayet ve hadis ağırlıklı yorum soruları zorlayıcıydı. uzmanlar ilk oturumda sıralamayı belirleyecek olan dersin “olasılık” sorusu ile matematik olduğunu söyledi.  

ikinci oturumda ingilizce'deki bir soru eleyici olacak 

teog'un ikinci oturumunda ise ingilizce testi eleyici olacak. bilfen ilköğretim kurumları bölüm başkanlarına göre, fen ve teknolojide 'ısı ve sıcaklık' soruları ağırlıktaydı. fen soruları grafik bilgisi ve görselleri yorumlama becerisi isteyen sorulardı.

ingilizce sınavında ise ağırlıklı olarak ikinci dönem ünitelerini içeren ve görsellerle desteklenmiş sorular soruldu. a kitapçığındaki 10. soru c ve d şıkları ile öğrencilerin en çok çelişkiye düştükleri soru oldu. 

mazeret sınavları 16-17 mayıs'ta 

bu sınavlara giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları ise 16-17 mayıs'ta gerçekleştirilecek. sonuçlar  ise 5 haziran'da açıklanacak.

teog sonrası bu yıl milli eğitim bakanlığı yeni bir uygulama gerçekleştirdi. tüm testlerin tamamlanmasının ardından soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak eba portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanmaya başladı. 

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;